Haberler
KILIÇDAROĞLU FAKTÖRÜ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE GÜÇ KAZANDIRIYOR | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
KILIÇDAROĞLU FAKTÖRÜ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE GÜÇ KAZANDIRIYOR
Tarih : 28.01.2011 12:36:00 | Okunma Sayısı : 420
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte bugüne kadar gelinen süreç içinde Parti’nin oylarında önemli bir artış olduğu gözleniyor.

Ahmet AKIN – Yeminli Mali Müşavir

     Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte bugüne kadar gelinen süreç içinde Parti’nin oylarında önemli bir artış olduğu gözleniyor. Taraflı tarafsız tüm anket çalışmalarından ortaya çıkan sonuçlar değerlendirildiğinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerdeki oy oranının en az yüzde otuzlar civarında olacağı ifade ediliyor. Elbette, siyasette bir gün bile çok uzun bir süre. Bugünden, beş ay sonra nasıl bir sonuç çıkacağını söylemek çok zor bir iş. Yine, anket çalışmaları sonuçlarına göre, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tartışmasız birinci parti konumu devam ediyor.

     Ana Muhalefet Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni çok zor ve özveri isteyen bir seçim dönemi bekliyor. Seçimlerde başarı sadece Genel Başkan ve kadrosunun çalışmalarıyla elde edilemez. Örgütlerin ve belediyelerin çalışmaları da en az onlar kadar önemlidir. Daha önceki seçimlerde insanlar Baykal’a rağmen zoraki de olsa CHP’ye oy verdiklerini söylüyordu. Bu seferki tablo öyle değil. CHP’nin kapılarının halka açılmasıyla birlikte partiye olan ilginin hızlı bir şekilde arttığı görülüyor. Bu durum, CHP’liler için sevindirici bir durum. Bu kısa tespitten sonra CHP’nin nasıl bir seçim politikası izlemesi gerektiğine kısaca değinmek istiyorum:    

     Sağdan da baksanız soldan da baksanız, bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlardan üç tanesi büyük önem taşıyor. Bu sorunlar, işsizlik, terör ve ekonomik kriz olarak sıralanıyor. Aslında, yoksulluk, yolsuzluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve çeşitli şekillerde topluma yapılan baskıları da bu sorunlarla birlikte değerlendirmek gerekiyor. Bir siyasal iktidarın topluma yapacağı en büyük kötülüklerden birisi, o toplumun çalışma yaşına gelmiş bireylerini  işsiz bırakmasıdır. İşsiz kalan bir kişi her türlü yola girebilir. Dağa da çıkar, hırsızlık da yapar, yalan da söyler, yolsuzluk da yapabilir. İnsanları işsiz bırakıp daha sonra onlara, kuralları ve miktarları keyfi belirlenen yöntemlerle ve siyasi destek bekleyerek yapılacak ayni ve nakdi yardımlar, gerçekten yardıma ihtiyacı olanları incitmektedir. Bu nedenle, Kılıçdaroğlu’nun “Aile Sigortası” projesi önemsenmelidir.

     Türkiye’nin otuz yıldır başının belası olan terör halkı bezdirmiştir. Siyasal iktidarla terör örgütü arasında yapıldığı iddia edilen gizli anlaşmaya göre seçim sonuna kadar ateşkes ilan edilmesi, iktidarın içinde bulunduğu aciz durumun en belirgin göstergesidir. Bu süre zarfında terör örgütünün derlenip toplanacağı, yeni cepheler oluşturacağı, yeni parasal kaynaklar elde edeceği, militan sayısını arttırıp moral depolayacağı bilinmektedir. Tüm bu gelişmeler bilinmesine rağmen, ortada hiçbirşey yokmuş gibi davranılması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne zarar vermektedir. Akan kanı durdurmak seçime odaklı ödünler vererek ve silahlı kuvvetlerin elini kolunu bağlayarak sağlanamaz. CHP güneydoğu sorunu ile ilgili olarak, 1989 yılında yayınladığı rapordaki önerileri savunarak önemli katkı sağlayabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının anadili ile etnik kökeninin şerefi ve gururu olduğu peşinen kabul edilerek yapılacak çalışmalar çözüme yardımcı olacaktır.

     İthalata ve borçlanmaya dayalı ekonomik büyümede bugün için çarklar normal dönüyor olarak gözükebilir. Bu sistemde, yüksek boyutlara ulaşan cari açığı temin edebildiğiniz müddetçe sorun ortaya çıkmayabilir. Ancak, sürekli ısınan Türkiye ekonomisinde alarm zilleri her zaman çalabilir. Bu bakımdan CHP’nin, borçlanarak ve ithal ederek değil, üreterek ve ihraç ederek ekonominin sağlam temellere oturtulabileceği ve gelir dağılımındaki adaletsizlikleri giderilebileceği konusundaki programını detaylandırarak ilgili çevrelerin güvenini sağlaması gerekiyor.   

     Genel seçimlere giderken CHP’nin ele alması gereken olmazsa olmaz konulardan birisi de, Türkiye’nin otuzbeş ilinde milletvekili çıkaramaması konusudur. Bu illerin toplam milletvekili sayısı yüzelli’dir. Bu illerden neden oy alamadığını iyi analiz etmeli ve çözüm yolları üretebilmelidir. Aksi taktirde, beklenen başarıyı elde edemeyeceği açıktır. Bu illerdeki örgütlerin örgütsüzlüğü yapısı en kısa sürede düzeltilmelidir.

     Seçim dönemi başladığında milletvekili adaylarının belirlenme yöntemleri de CHP’nin başını ağrıtabilir. Çoğunluğun gönlünden geçen yargı denetiminde önseçimle adayların belirlenmesidir. Ancak, partinin uzun süre halka kapalı tutulması nedeni ile dar bir kadro ile hareket eden örgütlerin ve bu örgütleri seçen grupların bu yapıdan dolayı kazançlı çıkacağını ve eşit şartlarda yarışa başlanmayacağını ifade edenlerin itirazları da gözardı edilmemelidir. Yerinde incelemeler, anket ve kamuoyu çalışmaları ile genel merkezin bu konularla ilgili objektif çalışmalar içinde olduğu gözlenmektedir.

     Sonuç olarak, CHP’nin milletvekili adaylarının kimler olduğu değil, önemli olan CHP’nin başarısıdır söylemi son derece yanlıştır. Adayların doğru belirlenmiş adaylar olması ile CHP’nin başarısı birbirini besleyen ve birbirinden ayrı düşünülemez unsurlardır. Esas olan, Türkiye’nin geleceğine yönelik olarak halka güven vermektir.   Bu güven de, partinin programına, genel başkanına, milletvekillerine ve örgütlerine inanarak sağlanabilir.  


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 23.03.2024 13:13:36
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDEN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR...
Devamı...

Tarih : 18.03.2024 17:53:27
BAŞARILI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜR MİRAS TURİZMİ...
Devamı...

Tarih : 9.03.2024 12:16:00
BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ GENELLİKLE TUTKUDAN GÜÇ ALIR...
Devamı...

Tarih : 2.03.2024 12:50:18
BELEDİYE HİZMETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DİJİTALLEŞME ve ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA TUTULMALI...
Devamı...

Tarih : 23.02.2024 13:06:15
LOJİSTİK FİRMALARINDA YENİ TRENDLER...
Devamı...

Tarih : 17.02.2024 14:42:59
DİJİTAL DÖNÜŞÜM...
Devamı...

Tarih : 9.02.2024 17:47:47
PAZARLAMA PLANLAMASINDA BAŞARILI KAMPANYA YOLLARI...
Devamı...

Tarih : 3.02.2024 13:43:51
ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR...
Devamı...

Tarih : 26.01.2024 16:58:15
YALAN TEMELLİ SİYASETİN ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:08:27
GELECEĞİN EN İYİ İŞ ve SEKTÖRLERİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:05:38
ÜNİVERSİTELERİN BULUNDUKLARI ŞEHİRLERİN YEREL EKONOMİK KALKINMASINA KATKILARI OLMALIDIR...
Devamı...

Tarih : 6.01.2024 10:56:08
ŞİİR NEDEN BU KADAR GÜÇLÜ?...
Devamı...

Tarih : 29.12.2023 17:32:40
MÜZİĞİN İNSAN YAŞAMINDAKİ ETKİLERİ...
Devamı...

Tarih : 23.12.2023 12:15:38
YALIN ÜRETİM SÜREÇ İYİLEŞTİRMELERİ SAĞLAYARAK VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR...
Devamı...

Tarih : 16.12.2023 12:29:50
SPORUN EKONOMİK GELİŞMEYE ETKİLERİ...
Devamı...

Tarih : 8.12.2023 17:09:16
BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ NASIL OLUNUR?...
Devamı...

Tarih : 2.12.2023 13:38:49
ÇİN’in TEKNOLOJİK MUCİZESİ...
Devamı...

Tarih : 27.11.2023 13:37:29
HEDEFLERİNİZE ULAŞMANIZA YARDIMCI OLACAK KİŞİSEL GELİŞİM YOLLARI...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA