Haberler
ETKİLİ PAZARLAMA TRENDLERİNDE SOSYAL MEDYA VE YAPAY ZEKANIN YÜKSELİŞİ | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
ETKİLİ PAZARLAMA TRENDLERİNDE SOSYAL MEDYA VE YAPAY ZEKANIN YÜKSELİŞİ
Tarih : 13.05.2022 11:03:32 | Okunma Sayısı : 371
Video içeriği ve sosyal satış, 2022 ve sonrası için popüler sosyal medya platformlarında en trend olan yeni özelliklerdir. TikTok’un yükselişiyle birlikte video ve Livestream her zamankinden daha popüler hale geldi. Gerçekten de Instagram, 2020’de birçok sosyal medya uzmanının TikTok’un video alanındaki hakimiyetine karşı koyma girişimi olarak gördüğü Reels’i başlattı. Sosyal satış, Facebook’un Mayıs 2020’de kendi ağı genelinde Shops’u başlatmasından bu yana trend oldu. Markalar artık e-ticaret web siteleri gibi sosyal medyayı kullanabilir ve satın alınacak ürünleri doğrudan platform üzerinden yükleyebilir.

Ahmet Akın-Yeminli Mali Müşavir

Video içeriği ve sosyal satış, 2022 ve sonrası için popüler sosyal medya platformlarında en trend olan yeni özelliklerdir.  TikTok'un yükselişiyle birlikte video ve Livestream her zamankinden daha popüler hale geldi.  Gerçekten de Instagram, 2020'de birçok sosyal medya uzmanının TikTok'un video alanındaki hakimiyetine karşı koyma girişimi olarak gördüğü Reels'i başlattı. Sosyal satış, Facebook'un Mayıs 2020'de kendi ağı genelinde Shops'u başlatmasından bu yana trend oldu. Markalar artık e-ticaret web siteleri gibi sosyal medyayı kullanabilir ve satın alınacak ürünleri doğrudan platform üzerinden yükleyebilir.

Bu yeni sosyal medya trendleri neden bu kadar etkili?

Video söz konusu olduğunda, araştırmalar görsel-işitsel içeriğin görsel-işitsel olmayan gönderilerden 40 kat daha fazla paylaşıldığını gösteriyor.  Ve video, en çok tıklanan reklam türüdür ve metin ve yalnızca resim reklamlardan daha iyi etkileşim alır.  Tüketicilerin %80'i satın almayı düşünürken içeriği okumak yerine video izlemeyi tercih ediyor.  Bunun gibi istatistiklerle, tüketicilerin videoyla daha fazla etkileşime girdiğini ve böylece pazarlamacıların kampanyaları planlarken bunu kendi avantajlarına kullanabileceklerini görmek çok açık.  Hatta bazı sosyal medya uzmanları, videoların dönüşümleri %30'a kadar artırabileceğini iddia ediyor.

Sosyal satış için pazar araştırması, tüketicilerin %87'sinin sosyal medyanın satın alma kararları vermelerine yardımcı olduğuna inandığını gösteriyor.  Tipik olarak tüketiciler, bir şirketin web sitesinde satın almaya devam etmeden önce, incelemelere ve içeriğe bakarak ürünleri sosyal medya aracılığıyla araştırırdı.  Facebook ve Instagram gibi platformlardaki yeni alışveriş işlevleriyle tüketiciler, ürünleri doğrudan platform üzerinden satın alabilirler.  Bu, daha kolay ve daha akıcı bir müşteri yolculuğu sağlar ve bu da dönüşümleri artırır.  Çin'de istatistikler, Z kuşağı tüketicilerinin %70'inin doğrudan sosyal medya üzerinden alışveriş yaptığını gösteriyor.

Yeni sosyal medya trendlerini işletmenize nasıl uygulayabilirsiniz?

Yüksek teknolojili kameralar ve akıllı editörler olsa da, gerçekten akıllı telefonu olan herkes sosyal medya için video kaydedebilir.  Pazarlamacılar, videolar oluşturmak için her zaman yeşil olan içeriği yeniden kullanabilir ve etkileşimi artırmak için Hikayeler, Makaralar ve Yaşamlardan yararlanabilir.  Sosyal medya ekipleri, en iyi içerik türlerini ve en iyi sonuçları elde etmek için günün hangi saatlerinde yayınlanacağını belirlemek için kitle verilerini analiz etmelidir.  Ve tüm kanallarda olmaya çalışmak gibi yaygın bir hatadan kaçının ve bunun yerine kitleniz tarafından en çok kullanılan platformlara odaklanın.  Sosyal satış için pazarlama ekipleri, mağazaları yapılandırmak ve ürünlerini satılık olarak yüklemek için hesap ayarlarına gitmelidir.

Yapay Zeka (AI)-Artificial İntelligence Nedir?

AI, makinelerin ve bilgisayarların karar verme ve konuşma tanıma gibi insan zekası gerektiren görevleri üstlendiği yerdir.  Pazarlama ve reklamcılıkta AI, müşterinin satış döngüsündeki bir sonraki adımını tahmin etmek için geçmiş satış ve pazarlama verilerinden yararlanır.  Bu, pazarlamacıların müşteri yolculuğunu optimize etmesine, süreçteki zayıf noktaları ve boşlukları iyileştirmesine olanak tanır.

AI, pazarlamacılara başlık ve metin oluşturma, logo tasarımları ve e-posta bülteni oluşturma gibi yaratıcı görevlerde  yardımcı olmak için giderek daha fazla kullanılıyor. Bu görevlerin nasıl etkin bir şekilde gerçekleştirileceğini "öğrenmek" ve ilgili içeriği oluşturmak için geçmiş müşteri etkileşimlerinden elde edilen verileri analiz eder.

Bu gönderide daha önce tartıştığımız gibi, yapay zeka, kişiselleştirilmiş içerik ve sohbet robotları gibi yeni dijital pazarlama trendlerinin arkasındaki itici teknolojidir.  Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradaki bu yazıda okuyabilirsiniz.

Neden bu kadar etkili?

Basitçe söylemek gerekirse, AI, pazarlamacıların insanlardan çok daha fazla müşteri verisini analiz etmesine, yorumlamasına ve anlamasına olanak tanır.  Bu, ekiplerin hedef kitlelerinin nasıl davrandığını çok daha iyi anlamalarını sağlar.  Pazarlamacılar, bir müşterinin bir sonraki hareketini tahmin etmek için bu verileri kullanarak, daha fazla hedeflenmiş erişime sahip yeni kampanyalar oluşturabilir ve bu da dönüşümleri ve yatırım getirisini artırır.  Danışmanlık firması PwC tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, CMO'ların (Chief Marketing Officer) %72'sinin yapay zekayı "önemli bir avantaj" olarak gördüğünü tespit etti.

Yapay zeka ve otomasyon, pazarlama ekiplerinin optimizasyon ve stratejiye odaklanmasını sağlayan tekrarlayan ve zaman alan görevlerin üstesinden gelir.
 

İşinizde yapay zeka nasıl uygulanır?

Bugünlerde pazarlamayla ilgili en popüler yazılım, AI'dan yararlanıyor, bu nedenle onu uygulamak, işletmeniz için doğru aracı benimseme durumudur.  Ve bu, firmanızın amaç ve hedeflerine bağlıdır.  Chatbot yazılımı, AI destekli PPC kampanyaları ve AI içerik oluşturma araçlarının tümü, 2022’de kullanılan yaygın pazarlama yazılımı örnekleridir.

ahmetakinmersin@gmail.com


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 12.04.2024 16:23:27
BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ OLMANIN İPUÇLARI...
Devamı...

Tarih : 6.04.2024 15:57:30
FİNANS SEKTÖRÜ HIZLA KÜRESEL BİR KÖY HALİNE GELİYOR...
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:54:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR...
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:53:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR...
Devamı...

Tarih : 23.03.2024 13:13:36
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDEN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR...
Devamı...

Tarih : 18.03.2024 17:53:27
BAŞARILI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜR MİRAS TURİZMİ...
Devamı...

Tarih : 9.03.2024 12:16:00
BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ GENELLİKLE TUTKUDAN GÜÇ ALIR...
Devamı...

Tarih : 2.03.2024 12:50:18
BELEDİYE HİZMETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DİJİTALLEŞME ve ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA TUTULMALI...
Devamı...

Tarih : 23.02.2024 13:06:15
LOJİSTİK FİRMALARINDA YENİ TRENDLER...
Devamı...

Tarih : 17.02.2024 14:42:59
DİJİTAL DÖNÜŞÜM...
Devamı...

Tarih : 9.02.2024 17:47:47
PAZARLAMA PLANLAMASINDA BAŞARILI KAMPANYA YOLLARI...
Devamı...

Tarih : 3.02.2024 13:43:51
ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR...
Devamı...

Tarih : 26.01.2024 16:58:15
YALAN TEMELLİ SİYASETİN ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:08:27
GELECEĞİN EN İYİ İŞ ve SEKTÖRLERİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:05:38
ÜNİVERSİTELERİN BULUNDUKLARI ŞEHİRLERİN YEREL EKONOMİK KALKINMASINA KATKILARI OLMALIDIR...
Devamı...

Tarih : 6.01.2024 10:56:08
ŞİİR NEDEN BU KADAR GÜÇLÜ?...
Devamı...

Tarih : 29.12.2023 17:32:40
MÜZİĞİN İNSAN YAŞAMINDAKİ ETKİLERİ...
Devamı...

Tarih : 23.12.2023 12:15:38
YALIN ÜRETİM SÜREÇ İYİLEŞTİRMELERİ SAĞLAYARAK VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA