Haberler
TÜRK OLMADIKLARINI SONRADAN ANLAYANLAR ! | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
TÜRK OLMADIKLARINI SONRADAN ANLAYANLAR !
Tarih : 11.03.2013 08:59:44 | Okunma Sayısı : 372
Bir insanın milliyeti ya da etnik kökeni onun şerefidir, onurudur ve gururudur. “Türkiyeli Başbakan”ın beğenisini kazanabilmek için Türk olmadıklarını sonradan anlayan parlak(!) zekalılarla, Kürt kimliğini şimdiye kadar açıklayamayan Bakan’lara ve “Türkiyeli Başbakan” sayesinde Türk olmaktan kurtulduğu söyleyen siyasetçilere bir çift sorum olacak:

Ahmet AKIN – Yeminli Mali Müşavir

   Çok uğraştı, çok çabaladı ve sonunda Türkiye’yi ayrışma noktasına getirdi. Kim mi ? Tahmin ettiğiniz kişi: “Türkiyeli Başbakan”. Millet ile milliyet kavramının birbirinden tamamen ayrı, ancak, birbirini tamamlayan kavramlar olduğunu bir türlü anlamak istemeyenler, bugün gelinen noktada çıkmaz sokağa doğru yürüdüklerinin farkında değiller.

    Bir insanın milliyeti ya da etnik kökeni onun şerefidir, onurudur ve gururudur. “Türkiyeli Başbakan”ın beğenisini kazanabilmek için Türk olmadıklarını sonradan anlayan parlak(!) zekalılarla, Kürt kimliğini şimdiye kadar açıklayamayan Bakan’lara ve “Türkiyeli Başbakan” sayesinde Türk olmaktan kurtulduğu söyleyen siyasetçilere bir çift sorum olacak:

1.    Milliyetinizi ya da etnik kökeninizi şeref ve onurunuz olarak görmüyor musunuz da bugüne kadar sesinizi çıkarmadınız?

2.    Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkanların tesadüfen mi bir araya geldiğini sanıyorsunuz?

Bu ülkede milliyetinden dolayı, insanlar arasında hiçbir makamda engellenme olmadığının bilinmesine rağmen, kindarlığı ve dindarlığı yaşam gösterisi olarak seçen “Türkiyeli Başbakan”ın  hırsının mantığını aşması, hepimizin içinde yer aldığı “Türkiye Gemisi”nin derin ve tehlikeli sularda yol almasına neden olmaktadır.

“Türkiyeli Başbakan” yeni koalisyon ortaklarıyla birlikte maceralı bir yolculuğa hazırlanmış görünüyor. Hemen aklınıza şu soru gelebilir: Türkiye’de Hükümet değişti de yeni bir koalisyon Hükümeti mi kuruldu?. Evet, Türkiye’de yeni bir koalisyon Hükümet’i kurulduğunu söyleyebiliriz. “AKP-BDP-PKK Koalisyonu”. Tüm Vatan’a ve Millet’e hayırlı olsun (!).

Peki şimdi ne olacak?. Kararı, “Türk Milleti” verecek. Yanlış anlaşılma olmasın. Bu topraklarda binlerce yıldır yaşayanlar, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Arnavut’uyla, Kürt’üyle, Arap’ıyla ve diğer milletlerden oluşan halkıyla “Türk Milleti” olarak anılır ve tanınır.

Bölge ve dünya konjonktürü “Türkiyeli Başbakan”ın lehine gibi duruyor. ABD Merkez Bankası dolar basımına devam ettiği sürece de örtülü ve örtüsüz sıcak dolarlar  Türkiye’ye gelmeye devam edecek. Cari açık çarkı borçlanarak döndürülecek. Yabancıların Türkiye’den yaptıkları kar transferleri artacak ve bu durum bir şekilde halk eğlendirilerek gözden kaçırılacak. “Akan kan dursun, analar ağlamasın” sözleri daha çok tekrarlanacak.

Ancak, unuttukları bir şey var. Anaların bir damla göz yaşının akması bile hepimizin yüreğini dağlar. Siz, hem “Analar Ağlamasın” diyeceksiniz, hem de anaların uğruna canlarından birer parça kaybettikleri Vatanını ve Milletini parçalamaya çalışacaksınız. İşte, yüreği vatan, bayrak, millet ve Atatürk sevgisiyle dolu “Türk Milleti”ne bunu kabul ettiremezsiniz.

     Peki, tüm bunlar ne için yapılacaktır. Sadece ve sadece, “Türkiyeli Başbakan”ın, yeni devlet düzeninde padişah yetkileri ile donatılmış “Başkan” olarak seçilebilmesi için. Gözleri rant ve paradan başka bir şey görmeyenler, PKK desteği ile de bu işin olabileceğini düşünüyorlar. Maalesef hala anlayamadılar, eli silahlı teröristle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini. PKK terör örgütünün cebine para koyup eline silah verenler, mutlu bir şekilde bu pazarlıkları ve gelişmeleri izliyorlardır.

     Türkiyeli Başbakan” zor durumda. Bir türlü ağzındaki baklayı çıkaramıyor. Kendisi de biliyor ki, gerçekler gün ışığına çıktığında Türkiye’de yer yerinden oynayacak. Şimdilik, temkinli davranmaya çalışıyor ve her zaman yaptığı gibi, ya gündem değiştirerek ya da pembe nutuklar atarak halkı oyalamanın peşinde. Eksik olmasınlar, yanaşma medya da üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mayıs 1923 tarihinde gerçekleştirdiği Tarsus ziyaretindeki bir anısıyla yazımızı sonlandıralım:
“Mustafa Kemal istasyondan şehre doğru, bir süre yaya olarak yürüdü. O’ nu görmek için sabahtan itibaren yolları dolduran Tarsusluların arasından neşe ile selamlar vererek ilerledi. O sırada ansızın bir olayla karşılaştı.
Milli Mücadele’deki çete giysili bir kadın, Atatürk’ün yolunu keserek ayağına kapandı. Gözyaşlarıyla şöyle haykırıyordu:
- “Bastığın toprağa kurban olayım Paşam!”
Mustafa Kemal onu yerden kaldırmak için eğilirken kulağına bu kadının Kurtuluş Savaşında cephelerde çarpışmış olan (Adile Çavuş) olduğunu fısıldadılar.
Gözlerinden iki damla yaş düşen Mustafa Kemal, bu güneşten yüzü yanmış kadının elinden tutup ayağa kaldırdı ve ona şöyle seslendi:
- “Kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.”
  


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 20.04.2024 17:45:04
TEKNOLOJİ İŞLERİ NEDEN GELECEK İÇİN HARİKA...
Devamı...

Tarih : 12.04.2024 16:23:27
BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ OLMANIN İPUÇLARI...
Devamı...

Tarih : 6.04.2024 15:57:30
FİNANS SEKTÖRÜ HIZLA KÜRESEL BİR KÖY HALİNE GELİYOR...
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:54:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR...
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:53:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR...
Devamı...

Tarih : 23.03.2024 13:13:36
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDEN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR...
Devamı...

Tarih : 18.03.2024 17:53:27
BAŞARILI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜR MİRAS TURİZMİ...
Devamı...

Tarih : 9.03.2024 12:16:00
BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ GENELLİKLE TUTKUDAN GÜÇ ALIR...
Devamı...

Tarih : 2.03.2024 12:50:18
BELEDİYE HİZMETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DİJİTALLEŞME ve ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA TUTULMALI...
Devamı...

Tarih : 23.02.2024 13:06:15
LOJİSTİK FİRMALARINDA YENİ TRENDLER...
Devamı...

Tarih : 17.02.2024 14:42:59
DİJİTAL DÖNÜŞÜM...
Devamı...

Tarih : 9.02.2024 17:47:47
PAZARLAMA PLANLAMASINDA BAŞARILI KAMPANYA YOLLARI...
Devamı...

Tarih : 3.02.2024 13:43:51
ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR...
Devamı...

Tarih : 26.01.2024 16:58:15
YALAN TEMELLİ SİYASETİN ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:08:27
GELECEĞİN EN İYİ İŞ ve SEKTÖRLERİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:05:38
ÜNİVERSİTELERİN BULUNDUKLARI ŞEHİRLERİN YEREL EKONOMİK KALKINMASINA KATKILARI OLMALIDIR...
Devamı...

Tarih : 6.01.2024 10:56:08
ŞİİR NEDEN BU KADAR GÜÇLÜ?...
Devamı...

Tarih : 29.12.2023 17:32:40
MÜZİĞİN İNSAN YAŞAMINDAKİ ETKİLERİ...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA