Haberler
TÜRMOB, MALİ MÜŞAVİRLİK VE DENETÇİLİK MESLEĞİNDE BUGÜN NASIL ÇALIŞILDIĞINI DEĞİL, AYNI ZAMANDA GELECEKTE NASIL ÇALIŞILACAĞINI ETKİLEYECEK ARAŞTIRMALARA ÖNEM VERMELİDİR | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
TÜRMOB, MALİ MÜŞAVİRLİK VE DENETÇİLİK MESLEĞİNDE BUGÜN NASIL ÇALIŞILDIĞINI DEĞİL, AYNI ZAMANDA GELECEKTE NASIL ÇALIŞILACAĞINI ETKİLEYECEK ARAŞTIRMALARA ÖNEM VERMELİDİR
Tarih : 16.01.2017 18:56:54 | Okunma Sayısı : 376
Piyasaların hızla küreselleştiği ve bilginin ticaret yapanlar için stratejik öneme sahip olduğu günümüzde, mali müşavirlik ve denetçilik mesleğinin de bu gelişmelere hazır olması gerekmektedir.

Ahmet Akın – Yeminli Mali Müşavir

Büyüyen sermaye piyasası, değişen teknoloji ve gelişen demokrasiler;  genişleyen hizmetler için bir çağrıyı harekete geçirmek ve Dünya çapında mali müşavirler ve denetçiler için artan ihtiyacı yaratan önemli yönlendirici güçlerdendir. İhtiyaç duyulan bilginin giderek genişlemesi ve çeşitlenmesi, mali müşavirlik ve denetçilik mesleğinde bugün nasıl çalışıldığını değil, aynı zamanda gelecekte nasıl çalışılacağını etkileyecek araştırmaların önem kazanmasına neden olmaktadır.

Mevcut küresel iş çevresi ve mali müşavirler ile denetçilerin dünyasını şekillendiren güçlerin çoğu, benzeri görülmemiş bir hızda devam edecek olması, hızla büyüyen ekonomiler, yeni teknolojiler, uluslararası sınırların kayması,  artan düzenleyici etkiler, uluslararası mali müşavirlik ve denetçilik mesleğini sürekli olarak kendisini, rollerini ve sorumluluklarını incelemeye mecbur etmektedir.   Piyasaların hızla küreselleştiği ve bilginin ticaret yapanlar için stratejik öneme sahip olduğu günümüzde, mali müşavirlik ve denetçilik mesleğinin de bu gelişmelere hazır olması gerekmektedir.

Üç milyar insanın günde 2 dolar, bir milyar insanın ise günde 1 dolar ile yaşamaya çalıştığı, her gün yüz milyon insanın aç kaldığı ve yüz elli milyon insanın okula gitme şansına bile erişemediği bir Dünya’da yaşıyoruz. Ancak, unutulmaması gerekir ki, iki Dünya yoktur. Sadece bir Dünya vardır. Bizler aynı havayı soluyor, aynı uluslararası mali sistemi paylaşıyoruz.  Aynı sağlık problemlerine sahibiz. Hastalıklar sınırlarda durmuyor. Suç ve uyuşturucu sınırlarda kalmıyor. Terörizm, savaş ve kıtlık sınırlarda durmuyor. Ne para sınırlarda kalıyor, ne de muhasebeci ve mali müşavirler. Ve ekonomi, zengin ve fakir uluslar arasındaki ilişkileri esaslı bir şekilde değiştirmeye devam ediyor. Kendi ülkelerinde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayan zengin ülkeler tüm bu olumsuzlukları göz ardı edebiliyor. Fakat, geleceğin Dünyası ve ekonomisi önemli değişimlere açık gözüküyor.  

Önümüzdeki dönemlerdeki mali müşavirlik ve denetçilik mesleğinin misyonu ve vizyonunu ortaya koyabilmek, bazı gelişmelerin ve değişimlerin sonuçlarını sağlıklı irdelemek ve doğru tahlil etmekle yakından ilgilidir.

Bilgi ve iletişim çağının akıl almaz yeniliklerinin baş döndürücü hızla devam edecek olması hiçbirimizi şaşırtmamalıdır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan olağanüstü gelişmeler bilgilerin ve verilerin hızlı bir şekilde işlenmesini, aktarılmasını ve biriktirilmesini olanaklı kılmaktadır. Uluslararası rekabette üstünlük sağlayanlar, iletişim ve bilgi teknolojilerini yoğun olarak kullanan kesimler olmaktadır. Bilimsel araştırmalardan elde ettikleri sonuçları ekonomiye kazandıran bu kesimlerin uluslararası pazarlarda rekabet üstünlüğüne sahip olmaları da doğal karşılanmalıdır. Bilginin ticaret yapanlar için stratejik öneme sahip olduğu ve piyasaların hızla globalleştiği günümüzde, bu gelişmeye hazır olunması gerekmektedir. 

Bugünün Dünyasına olduğu gibi yarınların Dünyasına da, hızla yaşanan toplumsal ve teknolojik gelişmeler yön verecektir. Ülkelerin ekonomik kalkınma ve büyümelerinde teknolojik gelişmeler etkin bir rol oynayacaktır. Kavramlar ve metotlar önemli değişimlere tabi olacaklardır.

Profesyonel muhasebecilik mesleği, sermaye piyasalarının büyüyen talebini karşılamaya yetkin olduğunun ve kendilerinin klasik düzenleyici rollerini yerine getirmeye yeterli olduğunun ispatının güçlüğü altında olup, bu durum gerek uygulamadaki firmaları ve gerekse ticaret ve sanayide faaliyet gösteren meslek mensuplarını etkilemektedir. Ekonomik gelişme için güçlü bir küresel finans yapılanması hayati öneme haizdir. Muhasebe ve denetim biliminin ve uygulamalarının çok önemli bir göstergesi olarak ifade edebileceğimiz kaliteli muhasebe standartları, mesleğimizin dünyaya açılmasında ve meslek uygulamalarımızın uluslararası kabulü için anahtar görevi görecektir.  Global pazar gereksinmelerini karşılayacak şekilde, uluslararası muhasebe ve denetim standartları üzerindeki etkin çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız.  

İşte tüm bu düşüncelerin ışığı altında, yüksek kaliteli sürekli eğitim, nitelikli insanların mesleğe kazandırılması, teknik ve ahlaki standartların korunması ve geliştirilmesi ile öz denetim hedefleri altında, muhasebe ve denetim mesleğinden beklenen görevler, bu meslekte düşünülen ve ulaşmak istenilen Toplumsal, Kurumsal, İşlevsel ve Kişisel Hedeflerin tümünü oluşturacaktır.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 12.04.2024 16:23:27
BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ OLMANIN İPUÇLARI...
Devamı...

Tarih : 6.04.2024 15:57:30
FİNANS SEKTÖRÜ HIZLA KÜRESEL BİR KÖY HALİNE GELİYOR...
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:54:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR...
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:53:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR...
Devamı...

Tarih : 23.03.2024 13:13:36
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDEN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR...
Devamı...

Tarih : 18.03.2024 17:53:27
BAŞARILI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜR MİRAS TURİZMİ...
Devamı...

Tarih : 9.03.2024 12:16:00
BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ GENELLİKLE TUTKUDAN GÜÇ ALIR...
Devamı...

Tarih : 2.03.2024 12:50:18
BELEDİYE HİZMETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DİJİTALLEŞME ve ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA TUTULMALI...
Devamı...

Tarih : 23.02.2024 13:06:15
LOJİSTİK FİRMALARINDA YENİ TRENDLER...
Devamı...

Tarih : 17.02.2024 14:42:59
DİJİTAL DÖNÜŞÜM...
Devamı...

Tarih : 9.02.2024 17:47:47
PAZARLAMA PLANLAMASINDA BAŞARILI KAMPANYA YOLLARI...
Devamı...

Tarih : 3.02.2024 13:43:51
ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR...
Devamı...

Tarih : 26.01.2024 16:58:15
YALAN TEMELLİ SİYASETİN ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:08:27
GELECEĞİN EN İYİ İŞ ve SEKTÖRLERİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2024 16:05:38
ÜNİVERSİTELERİN BULUNDUKLARI ŞEHİRLERİN YEREL EKONOMİK KALKINMASINA KATKILARI OLMALIDIR...
Devamı...

Tarih : 6.01.2024 10:56:08
ŞİİR NEDEN BU KADAR GÜÇLÜ?...
Devamı...

Tarih : 29.12.2023 17:32:40
MÜZİĞİN İNSAN YAŞAMINDAKİ ETKİLERİ...
Devamı...

Tarih : 23.12.2023 12:15:38
YALIN ÜRETİM SÜREÇ İYİLEŞTİRMELERİ SAĞLAYARAK VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA