Haberler
BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE YÖNETİMİN HANTALLAŞMASIDIR | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE YÖNETİMİN HANTALLAŞMASIDIR
Tarih : 15.07.2023 12:53:04 | Okunma Sayısı : 478
Belediye Başkanları başarılı olmak istiyorsa doğrudan performans ölçümüne ve bütçeye bağlı olmalıdır. Her şeyden önce, Belediye’nin hali hazırda sahip olduğu kaynakları değerlendirmesi kritik öneme sahiptir.

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir

    MTSO İstişare Kurulu Üyesi

Yerel yönetimlerin tekerleği yeniden icat etmesine gerek kalmaması için, olağanüstü araştırmacılar ve uygulayıcılar tarafından performans yönetimine ilişkin geniş bir bilgi hazinesi ve en iyi uygulamalar kullanıma sunulmuştur. Demokratik Yönetişim ve İnovasyon'dan Veri-Akıllı Şehir Çözümlerine kadar her şey var. 

Belediye Başkanları uygulama alanı ne olursa olsun, hem kuruluşun içinden hem de dışından en iyi uygulamaları araştırıp, entegre etmelidir. 

Türkiye’de Belediyelerin israfın çok olduğu verimsiz kuruluşlar oldukları inkar edilemez bir gerçek. Belediyelerde personel ücretleri toplam gider bütçesinin büyükçe bir kısmını oluşturur. Çok fazla ve çok az personele sahip olmak arasında ince bir çizgi vardır. 

Bu nedenle belediyeler, personel maliyetlerinin faaliyet maliyetlerine oranını yakından takip etmelidir. Personel sayısı ve faaliyet maliyetleri orantılı olarak artarsa ​​oran değişmez. Bu nedenle, değiştiğinde, nedenine daha derinlemesine bakmayı gerektirir.

Belediyelerin halkın yaşamını iyileştiren politika hedeflerine yönelik stratejik performans yönetimi, sonuçlarla doğrudan bağlantılı belediye eylemlerinin anlaşılmasına ve bunların titizlikle izlenmesine dayanmalıdır. Hantal veriler, belediyelerin birinci sınıf finansal görünürlük ve esnekliğe sahip olmasını engellememelidir. 

Belediye Başkanları başarılı olmak istiyorsa doğrudan performans ölçümüne ve bütçeye bağlı olmalıdır. Her şeyden önce, Belediye'nin hali hazırda sahip olduğu kaynakları değerlendirmesi kritik öneme sahiptir. 

Belediye başkanları için en ciddi tehlike yönetimin hantallaşmasıdır. Hantallaşan yönetimlerde kuralların yerini kişilerin davranışları alır ve kurumsal yapı zayıflar. Halka dönüklük kavramı zarar görür.

Şehir çapındaki bir stratejik planlama çabasının yönlendirdiği ölçümlere odaklanarak belirli hizmetlerin, yatırımların ve politikaların istenen sonuçlara nasıl katkıda bulunduğu daha iyi anlaşılabiliyor. Sadece operasyonlarını optimize etmekle kalmayıp, performans yönetimini bir sonraki seviyeye taşıyorlar. 

Yerel yönetimlerde insan kaynağı yönetiminin kapsamı çok geniş alanları ve işlevleri içerebilir. Yerel yönetimler Türkiye’deki en büyük işverenlerden biridir. Bu nedenle, kaynakların daha dinamik kullanımı yoluyla, yalnızca yerel yönetimlerin yükümlü oldukları hizmetlerin kalitesini arttırmak için değil, aynı zamanda yerel yönetimlerin kendi prestijlerini ve statülerini geliştirmek için de büyük ölçekte bir potansiyelin harekete geçirilmiş olacağı açıktır. 

Milletvekili seçimi ile belediye başkanlığı seçimi birbirinden farklı seçimlerdir. Sanki siyahla beyaz gibi. Milletvekili seçimindeki bazı belirsizlikler belediye başkanı seçiminde olmaz. Çünkü, belediye başkan adayı aynı kentte yaşadığınız, yetkinlik ve karakterini bildiğiniz birisidir. 14 Mayıs seçimini “Millet İttifakı”nın kaybetmesinin en önemli nedenlerinden birisi belirsizliklerin giderilememesi olmuştur. Seçmen belediye başkanlığı seçiminde oyunu kullanırken büyükşehir ve ilçe belediye başkanı seçimini de birbirinden ayırmaktadır. 

ahmetakinmersin@gmail.com


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 28.08.2025 15:20:22
BELEDİYELER ÇEVRE KALİTESİNİ İYİLEŞTİRMEYİ HEDEF EDİNMELİDİR...
Devamı...

Tarih : 15.08.2025 09:26:51
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ve KALKINMA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BİRBİRİNE BAĞLIDIR...
Devamı...

Tarih : 8.08.2025 16:22:31
AHLAKİ DEĞERLERDEKİ YOZLAŞMA TÜM OLUMSUZLUKLARIN KAYNAĞINI OLUŞTURMAKTADIR...
Devamı...

Tarih : 1.08.2025 16:38:12
BAŞARILI BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKIN BEKLENTİLERİ VE GEREKSİNİMLERİNE YANIT VERMEKLE İLGİLİDİR...
Devamı...

Tarih : 25.07.2025 18:37:02
SANAT VE KÜLTÜR SOSYAL UYUMA VE TOPLUMSAL GELİŞMEYE KATKI SUNAR...
Devamı...

Tarih : 17.07.2025 17:15:37
POLİTİKACILAR GERÇEĞİ NEDEN ÇARPITIR...
Devamı...

Tarih : 11.07.2025 17:51:07
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TOPLULUKLARIN TEMİZ VE GÜVENLİ OLMASINI SAĞLAMAYA YARDIMCI OLUR...
Devamı...

Tarih : 4.07.2025 11:18:02
YOLSUZLUĞA KARŞI HAREKETE GEÇMEK, BENZER DÜŞÜNEN BİREYLERİN ÇABALARINI GEREKTİRİR....
Devamı...

Tarih : 27.06.2025 14:57:24
EMPATİNİN GÜCÜ...
Devamı...

Tarih : 27.06.2025 14:55:00
EMPATİNİN GÜCÜ...
Devamı...

Tarih : 20.06.2025 12:03:13
İHRACATA HAZIR OLMAK...
Devamı...

Tarih : 13.06.2025 17:42:39
ALGININ GÜCÜ...
Devamı...

Tarih : 11.06.2025 10:36:44
MERSİN ÜNİVERSİTESİNİN MERSİN’in EKONOMİK KALKINMASINDA ROLÜ VAR MIDIR?...
Devamı...

Tarih : 31.05.2025 16:51:58
DİJİTALLEŞMENİN SANAT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 23.05.2025 17:45:12
KÜRESELLEŞME KÖKTEN BİR DEĞİŞİM GÖSTERİYOR...
Devamı...

Tarih : 9.05.2025 16:04:22
GENÇLER NE İSTER?...
Devamı...

Tarih : 2.05.2025 11:42:39
SANAT ve KÜLTÜRÜN EKONOMİDEKİ YERİ...
Devamı...

Tarih : 25.04.2025 16:18:44
TÜRKİYE SİYASAL İSLAM’A DOĞRU HIZLA İLERLİYOR...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2025 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA