Haberler
TÜRKİYE’NİN FALINDA “BASKIN GENEL SEÇİM” GÖRÜNÜYOR | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
TÜRKİYE’NİN FALINDA “BASKIN GENEL SEÇİM” GÖRÜNÜYOR
Tarih : 26.01.2018 09:06:12 | Okunma Sayısı : 465
Üreterek ekonomiyi güçlendirmek yerine borçlanarak ve tüketerek ekonomiyi büyütmek tercihi büyük risk taşıyor.

Ahmet Akın – Yeminli Mali Müşavir

Türkiye’nin ekonomik durumu seçmenlerin tercihinde çok önemli rol oynuyor. Hatta, birinci sıraya yerleştiğini söyleyebiliriz. Hayat pahalılığı ve satın alma gücü yönünden 2018 yılının 2017 yılından daha olumsuz geçeceğini söylemek için kain olmaya gerek yok. Bir taraftan milyoner azınlığın sayısı artarken diğer taraftan yoksulların sayısı çoğalıyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik jet hızıyla yükseliyor.

İktidardaki israf almış başını gidiyor. Bütçe açığı ile cari açık, kırılgan ekonomiyi daha kırılgan duruma getiriyor. Güven unsurunun zayıflaması yerli ve yabancı yatırımcılarda çekingenlik yaratıyor. Yüksek getirisi nedeni ile sıcak para akışı sürüyor. Üreterek ekonomiyi güçlendirmek yerine borçlanarak ve tüketerek ekonomiyi büyütmek tercihi büyük risk taşıyor.

35 yıldır süren terör belası toplumsal yapımızda derin yaralar açıyor. Afrin harekatının bir işgal değil teröristle mücadele operasyonu olduğunu tüm dünyaya anlatabilmeliyiz. Şunu bir türlü anlayamadık: Ortadoğu’da kim kiminle savaşırsa savaşsın, kazanan hep İsrail oluyor. Koyu muhafazakarlığın ve biat kültürünün zirveye doğru koştuğu zamanlarda askeri harekatların toplu kayıplar verilmediği durumlarda iktidarın hanesine artı puan yazdığını daha önce yaşadık.

1.Kongresini 10 Aralık 2017 tarihinde yapan İyi Parti, 10 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılacak tüm seçimlere girme hakkına sahip olacaktır. 10 Haziran’dan önce “Baskın Genel Seçim” yapılırsa, İyi Parti yedeğine aldığı bir partiyle seçime girme yoluna gidecektir. İyi Parti, Türkiye’de siyasetin normale dönmesini sağlayacak şansa sahip bir parti olarak görülüyor. Bu bakımdan, AKP tarafından her türlü engelle karşılaşacaktır.

Ana Muhalefet Partisi CHP ise 3-4/Şubat’taki Kurultayı fırsata döndürebilirse durağan pozisyonundan çıkıp daha etkili ve halka dönük siyaset yapma şansını yakalayacaktır. Bunun için de halkın karşısına iktidarı eleştirmekten daha çok kendi programı ile çıkmalıdır.

Genel Başkanları, Milletvekilleri, yöneticileri ve belediye başkanları tutuklu olan HDP ise varlığını korumaktadır. Parti ve seçmenleri üzerinde kurulan baskı tepki oylarına dönüşebilir. Türkiye’nin kürt sorununu bir türlü çözememiş olması fırsatçıların işine yaramaktadır. Özellikle dış merkezler kendi çıkarları doğrultusunda sorunu zaman zaman çarptırmaktadırlar.

Eninde sonunda Türkiye zamanında ya da erken yerel ve genel seçimleri yaşayacaktır. 16 Nisan Referandumunda olduğu gibi mühürsüz oy pusulalarıyla sandıktan EVET çıkarıldığı hafızalardaki yerini korumaktadır. Genel ve yerel seçimlerin dolaylı olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne bağlı olması demokratik bir seçim yapılacağı umudunu kuvvetlendirmektedir. Ancak, AKP’nin ne olursa olsun iktidarda kalma hırsı çeşitli haksızlıkları da beraberinde getirecektir. OHAL ortamında yapılacak olan bir seçim ne kadar adil olursa olsun yine baskı ve hileden kurtulamayacaktır.

Yukarıda yapmış olduğum değerlendirmeleri bir bütün olarak düşündüğümüzde, ister sağdan sola, isterseniz soldan sağa doğru bakın “Baskın Genel Seçim”in işaretleri çok kuvvetli bir şekilde görülmektedir.

 

ahmetakinmersin@gmail.com

www.ahmetakin.com.tr


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 9.05.2025 16:04:22
GENÇLER NE İSTER?...
Devamı...

Tarih : 2.05.2025 11:42:39
SANAT ve KÜLTÜRÜN EKONOMİDEKİ YERİ...
Devamı...

Tarih : 25.04.2025 16:18:44
TÜRKİYE SİYASAL İSLAM’A DOĞRU HIZLA İLERLİYOR...
Devamı...

Tarih : 18.04.2025 12:31:12
2025’te ÖNE ÇIKAN PAZARLAMA EĞİLİMLERİ...
Devamı...

Tarih : 12.04.2025 16:40:36
ÇİN’İN ZİRVEYE YÜKSELMESİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA YAKIN OLABİLİR...
Devamı...

Tarih : 4.04.2025 15:45:44
TARIMSAL ÜRETİMDE KALİTE ve VERİMLİLİĞİN ÖNEMİ...
Devamı...

Tarih : 28.03.2025 17:49:59
LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN EKONOMİK KALKINMA ÜZERİNDEKİ ETKİSİ DERİNDİR...
Devamı...

Tarih : 22.03.2025 14:19:08
SİGORTA SEKTÖRÜNDE İLK 5 EĞİLİM...
Devamı...

Tarih : 14.03.2025 15:27:58
ENDÜSTRİ 4.0 DEĞİŞİMİN GÜCÜ OLDU...
Devamı...

Tarih : 7.03.2025 15:45:27
EĞİTİM ÜLKELERİN GELECEĞİNİ BELİRLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR...
Devamı...

Tarih : 28.02.2025 18:15:27
FUTBOL KULÜPLERİNİN ŞİRKETLEŞMESİ...
Devamı...

Tarih : 10.02.2025 10:19:00
SPORUN ÇOCUKLARA FAYDALARI...
Devamı...

Tarih : 1.02.2025 15:30:09
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU DÜZENLENMESİ ve GÜVENCE DENETİMİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2025 18:30:27
AKILLI ÇAĞDA YARATICILIĞIN ROLÜ...
Devamı...

Tarih : 17.01.2025 11:30:35
YAPAY ZEKANIN GELİR EŞİTSİZLİĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 10.01.2025 17:44:29
YAPAY ZEKANIN BENİMSENMESİNE SORUMLU ve ETİK BİR DAVRANIŞLA YAKLAŞMAK ÇOK ÖNEMLİDİR...
Devamı...

Tarih : 6.01.2025 13:15:36
ZARİF ve KAPSAYICI BİR TOPLUM İNŞA ETMEKTE, SANAT ve KÜLTÜRÜN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR...
Devamı...

Tarih : 28.12.2024 14:42:11
MERSİN’de “SANAYİ ODASI” KURULUYOR...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2025 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA